Now Reading
Лингуини с миди в доматен сос

Лингуини с миди в доматен сос

Тази рецепта ме научи много добър готвач от известен ресторант. Това е симфония от вкусове, на която мидите придават нотка на нашето море. Просто ястие, но идеално за лятна вечер, придружено с добра чаша бяло вино. Със сигурност ще направите голямо впечатление!

ГОТВЕНЕ: 20′ за соса – 11′ за лингвините – 15 ‘за мидите
ВРЕМЕ НА ПОДГОТОВКА: 40 ‘
СЪСТАВКИ: за 1 човек

200 г доматено пюре (или нарязан домат)
3 скилидки чесън
половин малък червен лук
300 гр миди
половин чаша бяло вино (препоръчвам Шардоне)
120 гр лингуини
зехтин екстра върджин
сол
пипер
натрошен сух люъ пипер
магданоз

See Also

ПОДГОТОВКА
Сложете малко зехтин, 2 скилидки чесън и настъргания лук в малка тенджера. Запържете за няколко минути и след това изсипете доматеното пюре. Оставете да къкри за около 15/16 минути. Изключете. В голям тиган сложете малко олио и малко натрошен сух лют пипер, запържете за няколко минути и когато олиото достигне висока температура, хвърлете мидите, като внимавате да затворите капакът, за да се отворят добре. Прибавете бялото вино и го оставете да се изпари за няколко минути. Сега подправете с предварително приготвена смес от зехтин и счукан чесън. Разбърквайте добре мидите. Междувременно можете да поставите пастата да се готви в тенджера с много вряща вода и сол на вкус.
Докато пастата се готви, изсипете доматения сос в мидите и го оставете за няколко минути, като добавите черпак вода от пастата.
Когато пастата се свари, смесете я с мидите и оставете да къкри отново за няколко минути, като я разбъркате добре.
Сервирайте гарнирано с нарязан магданоз и няколко колелца прясна люта чушка.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top