Now Reading
Спагети аматричана

Спагети аматричана

+4
View Gallery

Открих тази рецепта на едно от пътуванията си в Рим, когато бях още дете и веднага ме развълнува. Вариантът, който предлагаме, е малко по -различен от оригинала, когато слагаме лука. И тук аматришанските пуристи ще имат изтръпване и световъртеж.
Аз също не съм съгласен с вариациите на регионалните ястия с добавени съставки, но в този случай си правя отстъпка. Харесва ни така! Гуанчале, червен лук, домат и пекорино. Бунт от вкусове!

ГОТВЕНЕ: 13 ‘за спагетите – 25’ за соса
ВРЕМЕ НА ПОДГОТОВКА: 40 ‘
СЪСТАВКИ: за 2 човека

250 грама спагети
[sg_popup id=“727″ event=“hover“]100 гр гуанчале[/sg_popup],
един среден червен лук
200 г доматено пюре (дори ако обелените домати всъщност трябва да са)
40 г чернокож пекорино романо
екстра върджин зехтин на вкус
Сол на вкус.
черен пипер според нуждите.

ПОДГОТОВКА

See Also

Пригответе обеления гуанчале и нарежете на ивици, лукът се нарязва на ситно. Запържете гуанчалето в незалепващ тиган за няколко минути, така че мазнината да се разтопи и да стане леко златиста. В този момент добавете лука и го оставете на умерен огън, така че лукът да е златист в мазнината на гуанчалето. Когато лукът стане златистокафяв, добавете доматеното пюре и малко екстра върджин зехтин. Сол и черен пипер на вкус.
Междувременно можете да поставите пастата да се готви в тенджера с много вряща вода и сол на вкус. Оставете соса да изтече, като разбърквате непрекъснато и около половината от готвенето на пастата, изсипете черпак вода за готвене в соса, като винаги разбърквате. Когато пастата се свари, изсипете я в тенджерата и я задушете за няколко минути, като я смесите със самия сос.
Сервирайте спагетите с поръсване на пекорино романо.

Scroll To Top