Now Reading
Сладък мъфин от просо

Сладък мъфин от просо

В последно време маика ми е полудяла по мъфин. Когато бяхме в Италия приготвяше всеки ден различен вид и ние с радост дегостирахме. Ние също експериментирахме с този симпатичен десерт и пробвахме различни рецепти. От всичко пробвано досега тази ни се струва наи добрата.Освен това това брашно от просо е освободено от глутен. И също така е богато на витамин А и Б: добра причина да се включи в менюто и на тези които нямат непоносимост към глутен.

ПЕЧЕНЕ: 25′
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 45′
СЪСТАВКИ: ЗА 12 МЪФИНА

200гр брашно от просо
100гр кафява захар
100гр кокосова мазнина
2 големи яйца,извън хладилника
стафиди, годжи бери
черен сусам
1 ч. л. канела
1 пакетче бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За да направите вашите мъфин от просо,започнете с разбиването на двете големи яйца в плнетарен миксер. Разбиваме яйцата в кремообразна смес, като добавяме кафявата захар и продължаваме да разбиваме. След това идва ред на кокосовата мазнина.

Смесете брашното с бакпулвера и бавно го прибавете към сместа.Когато вече сместа ви е готова мека и пухкава е момента за стафидите и др. подобни сушени плодове (разбирасе накиснати предварително). Напълнете формите за мъфин със сместа и декорирайте всеки мъфин с черния сусам. Пече се на 170 градуса за около 20-25 мин.

Да ви е сладко!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top